Magazine 105, juni 2021

(pdf downloaden)

 

Nummer 105 van ons stolpentijdschrift Vrienden van de Stolp is weer overal in Noord-Holland op de mat gevallen. Met een aantrekkelijke inhoud, zoals de verklaring van de naam van stolpboerderij ’t Hof van Denemarken’. Waarvoor hulde aan zowel Netty Zander als Jan Pronk voor het uiteindelijke antwoord. Verder uitgebreid aandacht voor de wat ons betreft stroeve ontwikkelingen rond de stolpenwaarderingskaart.

Voor het nu al spraakmakende project ‘Stolpenmeesters’ i.s.m. Hogeschool Inholland en de piron is ruim plek vrijgemaakt. Ook is wordt er aandacht besteed aan stolpen in de stad Edam en hiermee groeit dit thema naar een verdomd mooie serie. Uiteraard is nummer 105 voorzien van de vaste rubrieken Stolpen in de kunst en dito In het nieuws. Extra aandacht graag voor Kiek 57. Klap op de vuurpijl is het uitzonderlijk te noemen 350-jarige jubileum van de dubbele stolp aan de Gouwe bij Hoogwoud: ‘Hoochhoutwout’. Dit is met recht een heerlijke opsteker (nog) meer kracht bij te zetten voor het behoud van de icoon van Noord-Holland: de stolpboerderij.

Vrienden van de stolp verschijnt 4 x per jaar in de maanden maart, juni, september en december. Een deskundig redactieteam staat garant voor de kwaliteit. Het blad telt 36 pagina’s, is rijk geïllustreerd, biedt advertentiemogelijkheden en is volledig in kleur uitgevoerd. Elke vriend en vriendin blijft ermee thuis eenvoudig op de hoogte van het wel en wee in piramidaal stolpenland. 

WM

 
Download hier het laatste magazine.

Geen magazine ontvangen? Laat het ons weten!

 

In dit nummer:

 

4. Subsidie voor driejarig kennisproject

6. Vervolg boerderijnamen

9. Stolpen moet je koesteren

10. Jubileum aan de Gouwe

16. Stolpen in de Stad Edam

22. Verduurzaming - Project Stolpenmeesters

27. Personele versterkingen

28. Kiek 56 en 57

30. Stolpen in de Kunst

32. Pironnen duiken overal op

 

Magazine 105, juni 2021