Agenda

Fietsroutes

Hollands Kroon is rijk aan stolpboerderijen. Stolpboerderijen en hun erven vertellen het verhaal van Hollands Kroon en zijn van grote culturele en landschappelijke waarde. In deze route fietst u door ruime polderlandschappen, historische dorpslinten en stolpenstructuur De Grote Sloot. Onderweg zullen we fraaie en bijzondere stolpboerderijen voor u uitlichten maar ook andere wetenswaardigheden over de omgeving komen in deze fietsroute aan de orde. Fiets langs de parels van Hollands Kroon en ervaar het zelf! 

U hebt keus uit 3 fietsroutes:

Fietsroute Anna Paulowna Wieringerwaard Barsingerhorn Poolland Oudesluis Hollands Kroon

Fietsroute Vatrop Stroe Hippolytushoef Oosterland Vatrop Hollands Kroon

Fietsroute Verlaat Oude Niedorp Winkel Nieuwe Niedorp Hollands Kroon

2023 - 5 november

Lezing in het Rundvee Museum te Aartswoud over de Samenhang tussen Koe en Stolpboerderij. www.rundveemuseum.nl 

2024 - 18 mei

voorjaarsexcursie

Excursies, lezingen en exposities

Voor tentoonstellingen en presentaties bij bv. beurzen kan een stand worden geleverd met o.a. beeldreportages en visueel interessant materiaal zoals markante bouwonderdelen en maquettes, brochures en folders.

We waren aanwezig bij het Stolpencollege Duurzaamheid in Wieringerwaard, bij Stolpenbeleid Hollands Kroon in samenwerking met Museum Oud Anna Paulowna, een lezing voor Historische Vereniging Midwoud Oostwoud en voor Oudheidkundig genootschap Oud-Quadyck; Varen langs Stolpen; Erfgoedmanifestatie, Vereniging Oud Enkhuizen 75 jaar; Stolpencollege Hoogwoud; Landbouwdag Opmeer; POMologische open dagen; Stolpen Oogstfeest te Starnmeer en een Erfgoed/Archeologiedag Den Burg