Stolpencolleges en stolpenmiddag

Pelletkachel Polderhuis © Aad Holkamp

Op een duurzaam 2019

De Boerderijenstichting Noord-Holland Vrienden van de Stolp start 2019 goed. In het begin van dit nieuwe jaar organiseren we diverse colleges, bijeenkomsten en lezingen over duurzaamheid en de toekomst van het agrarische erfgoed. Blijft u onze website goed in de gaten houden want binnenkort voegen we nog meer informatieve evenementen toe.

12 januari 10:15 - 14:30

Het Polderhuis, Noordzijperweg 35, Wieringerwaard, Nederland

Voor alle stolpbewoners en mensen die erover denken een stolpboerderij te gaan bewonen, veel inhoudelijke informatie, voorbeelden en praktische tips over het verduurzamen van de stolp en erf. Kijk op Stolpencommunity Vierkantdelers voor meer informatie of meld u aan via het secretariaat

20 januari 14:00 -17:00

Museum Oud Anna Paulowna, Zandvaart 5, Breezand

Programma:

14.00

Zaal open; koffie / thee (gratis)
Gelegenheid om twee fotoseries te bekijken

• Stolpen in de polder gemaakt door Oud Anna Paulowna
  • 30 jaar Boerderijenstichting Noord-Holland Vrienden van de Stolp

14.30

Opening door Jan Beets, voorzitter Oud Anna Paulowna

14.40

Inleiding Stolpen, van agrarisch gebruik naar een nieuwe toekomst. Willem Messchaert (Kolhorn), actief lid Boerderijenstichting Noord-Holland Vrienden van de Stolp

15.15

Stolpenverhaal door Juliëtte Hulzebos, Polderhuis Wieringerwaard

15.30

Presentatie uitgangspunten Erfgoed beleid door erfgoed wethouder Gemeente Hollands Kroon, de heer Theo Meskers

15.50

Discussie erfgoedbeleid HK o.l.v. Peter van Zutphen, voorzitter Boerderijenstichting Noord-Holland Vrienden van de Stolp (Anna Paulowna)

16.30

Afsluiting met drankje, met gratis hapje.

Vooraf Inschrijven per e-mail (o.v.v. aantal personen en namen)
Bijdrage in de kosten: € 5,00 p.p. te voldoen bij aankomst. Maximum aantal deelnemers 100. Inwoners van voormalige gemeente Anna Paulowna krijgen voorrang.