Nieuwe Vrienden


Nieuwe Vrienden Geert Vorstermans en Ellen Hulshof

 

Nieuwsgierig naar de geschiedenis
Geert Vorstermans en Ellen Hulshof zijn respectievelijk geboren in Limburg en de Achterhoek. Via Amsterdam kwamen zij uiteindelijk in Grootschermer terecht. “Nee” zegt Ellen (63), “wij zijn geen Noord-Hollanders maar wonen wel al heel lang in deze provincie. Onze drie kinderen zijn wel geboren en getogen in deze provincie.”

Het verlangen naar groen en ruimte bracht het gezin vanuit Amsterdam via de Beemster naar Grootschermer. Voor de kinderen was dat soms best een beetje problematisch, gezien de grote afstand tot school en vrienden. “Geert en ik wilden hier graag wonen, dus wij hebben de kinderen vaak met de auto heen en weer moeten rijden. Nu zijn ze alle drie het huis uit maar komen nog heel graag op onze boerderij. Onze zoon Kas (26) wil hier later zelfs gaan wonen. Niet dat Geert en ik plannen hebben om te verhuizen. Integendeel! Het bevalt ons hier nog steeds heel goed. Geert mist soms wel het Limburgse landschap met heuvels en bossen, maar onze dubbele stolp met een oppervlakte van 220 m² is fantastisch. Toen we hem in 2001 kochten, was het nog een boerenbedrijf. Waar toen de koeien stonden, is nu het woongedeelte. Wij hebben hem zelf verbouwd met veel respect voor het verleden. Omdat we het contact met buiten belangrijk vinden, hebben we de woonruimten rond het vierkant gecreëerd. In het vierkant was dat moeilijk te realiseren”.

Van de geschiedenis van de stolp is Ellen en Geert niet veel bekend. “Wij zijn wel op zoek geweest in archieven in Alkmaar maar daar zijn wij niet zoveel wijzer geworden. In de hoop dat men ons bij de Boerderijenstichting Noord-Holland of binnen de Stolpencommunity Vierkantdelers meer kan vertellen, zijn wij dus vriend geworden.”


Nieuwe vrienden Debbie de Jong en Evert Bakker

 

Dertigers in een oude stolp
“Jullie ledenactie was voor ons de aanleiding om vriend te worden van de Boerderijenstichting Noord-Holland”, vertelt Debbie de Jong. “Voor die tijd kenden we deze stichting niet.” Debbie en haar man Evert Bakker kochten in 2014 een stolp in Hem waar zij nu met hun twee kinderen, drie pony’s, een kat en een toom kippen wonen. Debbie en Evert (op de foto rechts) komen uit Grootebroek waar zij een eigen bedrijf hebben: houthandel Jumbowood, specialist in kapschuren, blokhutten en andere overkappingen.

“We staan aan de vooravond van een ingrijpende renovatie en verbouwing van onze stolp uit 1850”, vertelt Debbie verder. “De stolp heeft nu twee woongedeelten en daar willen we er één van maken met een optimaal gebruik van het hele vierkant. Verder staat verduurzaming hoog op ons verlanglijstje. We hebben inmiddels een architect ingeschakeld maar zitten toch nog vol vragen waarop we een antwoord hopen te krijgen van of via jullie.” De Stolpencommunity Vierkantdelers hebben Debbie en Evert nog niet ontdekt op de website van de Boerderijenstichting Noord-Holland maar dat zal niet lang meer duren. “Bedankt voor de tip, we gaan direct kijken!”

Bekijk de stolp hier.

 

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven?
U bent ingeschreven voor de nieuwsbrief
Fout bij het versturen
ZONDER STOLPEN ZOU NOORD-HOLLAND NOORD-HOLLAND NIET MEER ZIJN
sitemap    webdesign door ipsis