Oud Alkmaar Prijs

Oterleek, Lange Molenweg

De gemeente Alkmaar streeft naar het behoud van stolpboerderijen

Boerderijenstichting Noord-Holland Vrienden van de Stolp, ontving de Oud Alkmaar Prijs 2018 op 10 april jl. tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Alkmaarse Historische Vereniging. In dit jaar bestaat de Boerderijenstichting 30 jaar. Er is veel waardering van de Historische Vereniging Alkmaar voor de aandacht, die de Boerderijenstichting al deze jaren vraagt voor het behoud van de stolp. De Alkmaarse wethouder Anjo van de Ven ontving bij deze gelegenheid een bloemenhulde voor haar beschermingsbeleid van de Alkmaarse stolpen. Sinds de fusie in 2015 met Schermer-Graft-De Rijp zijn er meer dan 300 stolpen bij gekomen in de gemeente. Alkmaar heeft er 100 aangewezen, die dit jaar gemeentelijk monument kunnen worden.