Excursies

 

 

Wandelen in Warmenhuizen

 

Dit voorjaar is Warder de locatie van de voorjaarsexcursie geweest. Zaterdag 8 oktober 2022 gaat de najaarsexcursie naar het West-Friese Warmenhuizen.
Zo blijft deze gewaardeerde stolpenbezoekdag bij de letter W en in dit specifieke geval de W van Warmenhuizen. Een stolprijk dorp tussen Alkmaar en Schagen achter de West-Friese Omringdijk. Warmenhuizen ligt op een oude strandwal en is mede bekend om zijn nog herkenbare terpenstructuur.

 

Zaterdag 8 oktober worden na ontvangst met koffie ’s morgens twee stolpen bezocht en na de lunch nog eens twee stolpen in de middag. Er is voor gekozen dat het karakter en de invulling van de vier stolpen zoveel als mogelijk uiteenlopen. Oftewel: vier zeer verschillende voorbeelden die de veelzijdigheid van
de stolp laten zien. Alle te bezoeken stolpen zijn op korte loopafstand van elkaar gelegen.

 

Inschrijving kan uitsluitend via het e-mailadres info@boerderijenstichting.nl. Na ontvangst van uw aanmelding krijgt u omgaand het verzoek € 29,50 per persoon over te maken en daarmee uw deelname te bevestigen. Tegelijkertijd ontvangt u alle gegevens over tijd van aanvang en plaats van samenkomst. Hebt u zelf een stolp op het oog of onder handen, dan biedt deze dag zeker een grote bron van inspiratie. We hopen weer op een geslaagde excursie.

 

Anneke Zandt