Red de stolp!

29 november 2017 ging de publiekscampagne Red de stolp van start in het Stadhuis van Alkmaar. Met de lancering van de speciale website reddestolp.nl als wegwijzer bij het behoud en herbestemming en meldpunt van bedreigde stolpen. De Boerderijenstichting Noord-Holland, het Westfries Genootschap en Erfgoedvereniging Heemschut maken zich ernstige zorgen over de toekomst van de stolpboerderijen in Noord-Holland. In de meeste gevallen ontbreekt beschermend beleid waardoor sloop op de loer ligt of herbestemming moeizaam gaat. Per jaar gaan zo’n 25 stolpen verloren vooral door sloop vanwege verdergaand verval, aanleg van wegen en uitbreiding van bebouwing.

Artikel Noord-Hollands Dagblad 15 november, klik om te vergroten.

Bekijk het item van NHNieuws, van woensdag 29 november hier

Bij de start in Alkmaar kreeg wethouder Anjo van der Ven de 'warme douche' uitgereikt.