Leskist stolp

 
De inhoud van onze leskist sluit aan bij lessen in omgevingsonderwijs en vormt daarmee een eerste begin van of aanvulling op topografie, de eigen woonomgeving.

De leskist bevat:

  • een powerpointprogramma (met informatiemap) over de landschapsontwikkeling en de daaruit voortkomende boerderijbouw; door de leerkracht zelf of door de erbij te vragen begeleiding uit te voeren;
  • een educatief programma waarbij elk van drie werkgroepen één zone van de boerderij verder verkent;
  • en natuurlijk een stolp-bouwpakket, waarmee de constructie uit de doeken gedaan wordt en een grote stolp in de klas gebouwd kan worden. Voor iedere leerling is er tijdens het project een rijk geïllustreerd boekje over werken en wonen in de stolpboerderij. Het programma is ontwikkeld voor groep 5, 6 en 7, maar aan te passen voor groep 8 of groep 4. En ook brugklassen kunnen het informatieve gedeelte gebruiken. Idealiter wordt het lenen van de leskist gekoppeld aan een bezoek aan één van de meewerkende museumboerderijen; in dat geval vervalt ook de huur van € 20,-.

Boekingen zijn op te geven via info@boerderijenstichting.nl. Nadere info is in te winnen bij Anneke Zandt, T 0227-544810.

Terug naar overzicht

Mailinglist

Meld u aan voor onze mailinglist

U bent ingeschreven voor de nieuwsbrief
Fout bij het versturen

Op de hoogte blijven?
U bent ingeschreven voor de nieuwsbrief
Fout bij het versturen
ZONDER STOLPEN ZOU NOORD-HOLLAND NOORD-HOLLAND NIET MEER ZIJN
sitemap    webdesign door ipsis