RED DE STOLP!

De landelijke erfgoedvereniging Bond Heemschut is met medewerking van de Boerderijenstichting en het Westfries Genootschap een actie gestart met de titel Red de stolp!

Samen met de partners maakt Heemschut zich ernstige zorgen over de toekomst van de stolp-boerderijen in Noord-Holland. In de meeste gevallen ontbreekt beschermend beleid waardoor sloop op de loer ligt of herbestemming te moeizaam gaat. Zo gaan er ruim 20 stolpen per jaar verloren, vooral door sloop vanwege uitbreiding van bebouwing en infrastructuele werken.

In een brief naar de raadsfracties van gemeenten worden dit najaar raadsleden in verband met komende gemeenteraadsverkiezingen gewezen op het belang van behoud en bescherming. Want zonder stolpen zou Noord-Holland Noord-Holland niet meer niet zijn.