Er op uit

in stolpenland

Noord-Holland is stolpenland, zoals hier aan de ringdijk van de Beemster. Laat je verrassen door onze museumboerderijen.

Noord-Holland koestert zijn iconen: de piramides van de polder. De beeldbepalende schatten, verspreid in het zomerse landschap en langs de dorpslinten. Met dorpswegen en polderpaden aantrekkelijk om per fiets in drie routes door het hart van stolpenland te ontdekken:

• Het rijke land van Medemblik en omstreken
  • Het oude land van Hoorn en omstreken
  • Het lege land van Schagen naar de Noordzee.

Met inleiding over de bouwkundige ontwikkeling en details, beschrijvingen van landschap en de meest in het oog springende stolpboerderijen die verwijzen naar de kaartjes. De routes zijn samengesteld door Cultuurcompagnie Noord-Holland en de Boerderijenstichting Noord-Holland met steun van de Provincie. Hier te downloaden.

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief